Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Ansættelseskontrakt
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Hvad er en funktionær?

Funktionærer er en særlig type af medarbejdere, der er omfattet af Funktionærloven og den beskyttelse, den giver medarbejderen i forbindelse med sygdom, opsigelse m.v. I denne artikel kan du læse om, hvad en funktionær er, og hvad du skal være opmærksom på. Du kan også oprette en gratis ansættelseskontrakt med Legal Desk her.

Hos LegalDesk

Pris: GRATIS

Hos Legal Desk

Traditionel advokat

Spar 1.400,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

Indholdsfortegnelse

Hvornår er en medarbejder funktionær?

Hvorvidt en medarbejder er ansat som  funktionær kommer an på de arbejdsopgaver, medarbejderen udfører. Hovedområdet for funktionærer er handel og kontor, hvilket omfatter de medarbejdere, der arbejder med køb, salg, kontorarbejde eller lagerekspedition.

Herudover vil medarbejdere, der besidder en vis teknisk eller klinisk viden, være omfattet af Funktionærloven. Det kan for eksempel være tandplejere og klinikassistenter, mens hjemmehjælpere, lærere og pædagoger som udgangspunkt ikke er omfattet.

Derudover vil medarbejdere, der fører tilsyn med andre medarbejdere på arbejdsgiverens vegne også være omfattet af Funktionærloven. Dette kræver dog, at medarbejderen stadig er underlagt instruktionspligt fra arbejdsgiveren, da dette er et krav for at være funktionær. Af samme grund kan en direktør ikke være funktionær, da direktøren som øverste ledelse ikke vil være underlagt en ansættelsesretlig instruktionspligt.

Udover arbejdsopgaverne kræves det, at medarbejderen arbejder mindst otte timer om ugen for at blive anset for funktionær.

Du kan oprette en gratis ansættelseskontrakt for funktionærer med Legal Desk her

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvad medfører det, at medarbejderen er funktionær?

Hvis medarbejderen er funktionær - og dermed omfattet af funktionærloven - medfører dette en række regler for medarbejderen. Disse regler er beskyttelsesregler, og man kan derfor ikke aftale sig ud af dem med medarbejderen. Reglerne i funktionærloven omfatter blandt andet følgende forhold for medarbejderen:   

Opsigelse: Der er regler for, med hvilket varsel arbejdsgiveren kan opsige en medarbejder, der er funktionær. Læs om en funktionærs opsigelsesvarsel her

Sygdom: Medarbejderen har ret til fuld løn under sygdom

Barsel: Medarbejderen har ret til halv løn i perioden 4 uger før til 14 uger efter fødslen

Ferie: Medarbejderen har ret til ferie med løn. Udover ferie med løn er medarbejderen berettiget til 1% i ferietillæg

Opret gratis en ansættelseskontrakt for funktionærer

Du kan nemt selv lave en GRATIS ansættelseskontrakt for funktionærer med Legal Desk. På den måde kan du selv bestemme, hvordan din ansættelseskontrakt skal se ud, samtidig med at den bliver 100 % juridisk gyldig.

Gå direkte i gang med at udfylde vores formular ved at klikke ‘Opret funktionærkontrakt’ nedenunder eller læs mere her.

Ansættelseskontrakt

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

100% tilfredshedsgaranti

Digital alt-i-en løsning

Mere end 200.000 tilfredse kunder

GRATIS

Start nu

Spar 1.400,- ift. traditionel advokat