Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Hvad er opsigelsesvarslet for en timelønnet

Hvad er længden på et opsigelsesvarsel for en timelønnet, og hvilke faktorer spiller ind på længden af opsigelsesvarslet? Læs med og få svar her. Du kan som medarbejder også gratis lave din opsigelse gennem Legal Desk og på den måde sikre, at den indeholder det den skal.

Hos LegalDesk

Pris: Gratis - 0 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

5 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 250 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er et opsigelsesvarsel?

Et opsigelsesvarsel er den perioden fra, hvor virksomheden eller medarbejderen opsiger ansættelsen til den dag, hvor ansættelsesforholdet rent faktisk ophører, og medarbejderen ikke længere skal møde op på arbejdspladsen og virksomheden ikke skal udbetale løn.

For at sige op, bør man lave en skriftlig opsigelse, hvilket man gratis kan gøre med Legal Desk: Lav en skriftlig opsigelse.

Hvor langt er opsigelsesvarslet for en timelønnet?

Opsigelsesvarslet for timelønnede medarbejdere - altså medarbejdere, der aflønnes på timebasis - afhænger af, hvorvidt medarbejderen skal anses for funktionær eller ej. Medarbejderen anses som funktionær hvis:

  • Medarbejderen arbejder med kontorarbejde, salg eller lignende

  • Medarbejderen arbejder mindst 8 timer om ugen i gennemsnit

Hvis medarbejderen er funktionær, vil opsigelsesvarslet være reguleret af FunktionærlovenHvis medarbejderen ikke er funktionær, kan opsigelsesvarslet enten være reguleret af en overenskomst eller blot være angivet i ansættelseskontrakten.

Se hvordan Legal Desk virker

video

Lav din opsigelse nu

Hvad er opsigelsesvarslet for en timelønnet, der ikke er funktionær?

Hvis medarbejderen ikke anses for en funktionær, vil opsigelsesvarslet som udgangspunkt være det, der fremgår af ansættelseskontrakten og gælde for både medarbejderen og arbejdsgiveren. Opsigelsesvarslet kan altså som udgangspunkt frit aftales mellem arbejdsgiveren og medarbejderen. Opsigelsesvarslet skal dog være rimeligt, hvilket ofte vil betyde, at varslet skal være minimum 14 dage. Medarbejderen kan også være omfattet af en overenskomst, hvor opsigelsesvarslet er bestemt, og derfor vil være dét, der gælder.

Opsigelsesvarslet for en timelønnet funktionær, hvor medarbejder siger op

Hvis det er medarbejderen, der ønsker at fratræde sin stilling, er opsigelsesvarslet resten af den måned, som opsigelsen gives i og hele den efterfølgende måned. Det vil sige, at hvis en timelønnet funktionær siger op den 14. marts, vil ansættelsesforholdet løbe resten af marts og hele april. Den sidste arbejdsdag vil altså være den sidste dag i april og medarbejderen vil kunne starte nyt job fra den 1. maj.   

Opsigelsesvarslet for en timelønnet funktionær, hvor arbejdsgiver opsiger medarbejderen

Hvis det er arbejdsgiveren, der ønsker at opsige medarbejderen, er fristerne noget længere og afhænger, af hvor lang tid medarbejderen har været ansat i virksomhed:

Legaldesk Ansaettelsesperiode Opsigelsesvarsel 2020 

Husk at opsigelsesperioden tæller med, når man beregner ansættelsesperioden. En medarbejder, der har været ansat i 2 år og 10 måneder, skal altså have et opsigelsesvarsel, som hvis vedkommende havde været ansat i mere end 3 år.

Lav gratis din opsigelse gennem Legal Desk

Hvis du som medarbejder ønsker at opsige din stilling, men er i tvivl om, hvad den præcist skal indeholde, kan du gratis lave din opsigelse gennem Legal Desk. På den måde kan du trygt aflevere din opsigelse til din arbejdsgiver, da den med sikkerhed indeholder det den skal. Udfyld blot online formularen og modtag straks din opsigelse, som er klar til aflevering.

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder