Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Låneaftale

En låneaftale (også kaldet et gældsbrev) beskriver de nærmere vilkår og betingelser, når der lånes penge. En låneaftale giver långiver større sikkerhed for at få sine penge tilbage. Denne låneaftale kan både bruges mellem personer såvel som virksomheder. Der er indtil videre blevet lånt over 60 millioner kroner ud med Legal Desks låneaftaler, så vi er sikre på, at vi også kan hjælpe dig.

LEGAL DESK
349 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
3.000 KR.
Start Nu

Hvad er en låneaftale?

En låneaftale eller gældsbrev er en aftale mellem den, der låner penge ud (långiver) og den, der låner pengene (låntager).

Låneaftalen beskriver de nærmere vilkår og betingelser for at give lånet. Denne låneaftale kan benyttes til kommercielle låneforhold, hvor der lånes penge mellem personer eller virksomheder. Derudover giver denne låneaftale også mulighed for, at der skal betales renter for lånet, samt mulighed for en eller flere kautionister. Hvis du ønsker at låne penge ud til familiemedlemmer eller nære venner, anbefaler vi, at du benytter vores aftale om familielån.

Sådan virker det

Her kan du se en kort video, der forklarer, hvordan du selv kan lave en låneaftale med Legal Desk. Læs mere om låneaftalen umder videoen.

 

Hvorfor skal jeg lave en låneaftale?

Hvad enten du skal yde eller modtage et lån, giver en skriftlig låneaftale en række fordele for både långiver og låntager:

  • Der bliver skabt klarhed og enighed om de nærmere vilkår for lånet, såsom lånets størrelse, renter og tilbagebetaling
  • Med låneaftalen medfølger en såkaldt amortisationstabel, hvor I nemt kan se, hvordan lånet vil blive afviklet i forhold til eventuelle renter og afdrag
  • En skriftlig aftale underskrevet af långiver og låntager kan bruges som bevis, hvis der skulle opstå uenighed mellem parterne
  • Långiver kan få yderligere sikkerhed for sit lån i form af kautioner (se nærmere herunder)
  • Med en skriftlig låneaftale er det nemmere for långiver at få hjælp fra domstolene, hvis lånet ikke bliver betalt til tiden

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Dette gældsbrev kan for eksempel anvendes, hvis man som virksomhedsejer gerne vil låne penge til sin egen virksomhed. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at en virksomhed som udgangspunkt ikke må låne penge til sine ejere. Dette kaldes et ulovligt aktionærlån og er reguleret i Selskabsloven.

Hvis låntager eller långiver er en virksomhed, er det vigtigt at sikre, at det er virksomhedens tegningsberettigede, der underskriver låneaftalen. Tegningsberettigede er den eller de personer, som kan indgå juridisk bindende aftaler på vegne af virksomheden. Du kan se, hvem der er tegningsberettiget for en virksomhed ved at slå det op på Erhvervsstyrelsens virk.dk.

Hvad er kaution?

Denne låneaftale giver mulighed for det tilvalg, at en eller flere personer kan stille kaution for lånet. Det betyder, at de personer, der stiller kaution skal tilbagebetale lånet til långiver, hvis låntager ikke selv kan betale lånet tilbage. Dette kan være en attraktiv løsning, hvis man låner penge til en mindre virksomhed og gerne vil sikre sig, at dets ejere også kommer til at hæfte for gælden i tilfælde af, at selskabet for eksempel går konkurs.

Hvordan gør jeg låneaftalen gyldig?

Når du har gennemført formularen og købt din låneaftale, får du straks adgang til låneaftalen. Herefter skal den dateres og underskrives af långiver og låntager. Jeres låneaftale vil herefter være gyldig. Der er således ikke noget krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende.

Du kan nu starte udarbejdelsen af din almindelige låneaftale.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler