Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Testamente for enlige

Testamentet for enlige er til dig, der ønsker at bestemme, hvem der skal modtage din arv. På den måde sikrer du, at arven efter dig går til de personer, som du ønsker den skal gå til.

LEGAL DESK
449 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, der bestemmer, hvordan arven efter dig skal fordeles. Hvis du ikke har lavet et testamente, vil Arveloven bestemme, hvordan arven efter dig bliver fordelt. Du kan læse mere om dette i vores artikel om hvem der arver efter dig. Hvis du selv ønsker at bestemme, hvem der skal arve efter dig, skal du altså oprette et testamente.

Testamentet for enlige er lavet til dig, der enten er enlig, eller har en samlever, som du ikke ønsker skal arve fra dig. Det er også en fordel at benytte denne type testamente, hvis du ønsker, at arven efter dig skal gå til eventuelle søskende, frem for dine forældre. Du kan desuden anvende testamentet for enlige, uanset om du har børn eller ej. 

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvorfor skal jeg lave et testamente?

Vi anbefaler alle at oprette et testamente, da du på den måde sikrer, at din vilje sker, når du engang går bort.

Du skal lave et testamente, hvis du har børn og ønsker at...

  • et eller flere af dine børns arv skal begrænses

  • et eller flere af dine børn skal arve mere end de andre

  • der er andre udover dine børn, der skal arve

  • arven efter dig skal være særeje, så den ikke skal deles, i tilfældet af at dine børn bliver separeret eller skilt

  • give et legat til en person eller velgørende organisation

Du skal lave et testamente, hvis du ikke har børn og ønsker at…

  • andre end dine forældre skal arve efter dig - eksempelvis søskende eller andre nærtstående

  • din arv ikke tilfalder statskassen, hvis du ikke har nogle legale arvinger (læs om legale arvinger her)

  • arven efter dig skal være særeje, så den ikke skal deles i tilfældet af at dine arvinger senere bliver separeret eller skilt

  • give et legat til en person eller velgørende organisation

Hvordan fordeles arven efter mig med dette testamente?

Når du laver et testamente for enlige med Legal Desk bliver du præsenteret for en række forskellige arvemuligheder. Mulighederne er baseret på de løsninger, som langt de fleste enlige vælger, når de laver deres testamente.

Hvis du har børn:
Hvis du har børn, kan du vælge, om det udelukkende er dine børn, der skal arve eller om der også er andre, der skal arve efter dig. Uanset hvad du vælger, kan du også vælge, hvordan fordelingen mellem dine arvinger skal være – skal de arve lige meget eller skal nogle arve mere end andre? Herudover kan du vælge at give legater til for eksempel en velgørende organisation eller gøre arven til særeje for dine arvinger.

Hvis du IKKE har børn:
Hvis du ikke har børn, kan du vælge, om det skal være dine legale arvinger, der skal arve - eller om arven skal gå til andre arvinger. Uanset hvad du vælger, kan du også vælge, hvordan fordelingen mellem dine arvinger skal være – skal de arve lige meget eller skal nogle arve mere end andre? Herudover kan du vælge at give legater til for eksempel en velgørende organisation eller gøre arven til særeje for dine arvinger.  

Hvordan gør jeg testamentet gyldigt?

For at gøre testamentet gyldigt, skal det underskrives af dig som testatoreren (den der efterlader arven) foran en notar. Dette betyder rent praktisk, at du skal vente med at underskrive dit testamente til du er hos notaren. Du kan læse mere om, hvordan du får en tid hos notaren, og hvad du skal medbringe i vores vejledning til notar.

Start dit testamente for enlige her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler