Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Testamente
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Hvem arver, når jeg er enlig?

Der er mange, der enten ikke kender arveloven eller har misforstået, hvordan arven skal fordeles, når de går bort. Derfor får du her at vide, hvordan arveloven fordeler arven efter dig, som er enlig, og hvad du kan gøre, hvis du ønsker en anden arvefordeling. Husk du som enlig nemt kan lave dit testamente med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 649,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 3.500,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Har du lavet et testamente?

Uanset om du er enlig, gift eller har en kæreste, er det udelukkende arveloven, eller dit testamente, der bestemmer, hvordan arven efter dig fordeles. 

Hvis du ikke har lavet et testamente, er det altså arveloven, der bestemmer, hvordan arven efter dig fordeles – og det er ikke nødvendigvis den fordeling, du selv ønsker. 

Derfor har vi her opstillet de typiske familiescenarier for, hvordan arvefordelingen er for enlige uden testamente – så du kan blive klogere på din juridiske situation.

Lav dit testamente med Legal Desk her.

Hvis du har børn

Hvis du er enlig og har børn, børnebørn, oldebørn eller adoptivbørn, er disse ifølge arveloven dine livsarvinger. Det betyder, at hele arven efter dig, i dette scenarie, vil gå til dine børn. Hvis dine børn selv har fået børn (børnebørn), men ikke længere er i live selv, vil arven efter dig gå til dine børnebørn. 

Eksempel: Jens er enlig og har børnene Simone og Casper. Simone har selv barnet Alma. Da Jens går bort modtager Simone og Casper 100 % af arven, som de deler mellem sig med 50 % til hver. Hvis Jens’ barn, Simone, ikke er i live på tidspunktet, hvor Jens går bort, vil arven blive fordelt med 50 % til henholdsvis Casper og Alma.

Læs mere om testamente for enlige her

Hvis du ikke efterlader dig børn, men søskende og forældre

Hvis du ikke efterlader dig nogen børn, vil det primært være dine forældre, der arver efter dig. Hvis en eller begge af dine forældre er gået bort, vil det være dine søskende, der modtager den arv, som den afdøde forælder ville have modtaget, hvis han/hun var i live.

Eksempel: Jens er enlig og har ingen børn. Til gengæld har han to søskende, Birgit og Michael. Af Jens’ forældre er kun Jens’ far, Poul, i live. Da Jens går bort vil arven blive fordelt med 50 % til Poul (far), og 50 % til Birgit og Michael (søskende), som deler arvelodet med 25 % til hver.

Hvis du efterlader dig bedsteforældre, onkler og mostre/fastre 

Hvis du går bort og dine nærmeste slægtninge er dine bedsteforældre og deres børn (onkler, mostre, fastre) vil arven efter dig, blive fordelt til dem. Denne gruppe af familiemedlemmer betegnes som slægtsarvinge, og er ifølge arveloven den sidste gruppe, der kan modtage arv fra et familiemedlem.

Eksempel: Jens er enlig og efterlader sig ingen børn, forældre eller søskende. Af Jens’ bedsteforældre, Åge og Grethe, er kun Åge i live. Åge og Grethe har udover Jens’ far et andet barn, Susanne (Jens’ moster), der stadig er i live. Da Jens går bort, vil arven blive fordelt med 50 % til Åge (bedstefaren) og 50 % til Susanne (mosteren).

Hvis du ikke efterlader dig nogen familie

Hvis du ikke efterlader dig nogen familie i form af hverken livsarvinger, forældre, søskende, nevøer, niecer eller slægtsarvinger, vil arven efter dig tilfalde Statskassen.  

Hvordan sikrer du dig med et testamente?

Hvis du ønsker, at arven efter dig bliver fordelt på andre måder, end dem vi har skitseret ovenfor, skal du oprette et testamente. På den måde kan du selv bestemme, hvordan arven efter dig skal fordeles og dermed sikre din sidste vilje. Det kan være, at du ønsker, at arven efter dig skal gå til en bestemt velgørende organisation eller en fond. Har du ikke selv børn, men en nevø eller niece, kan det også være, at du ønsker, at hele arven efter dig skal gå til vedkommende, i stedet for dine søskende og forældre. Den slags bestemmelser er ganske udbredte og kan sagtens skrives ind i et testamente. 

Hvordan gør jeg et testamente gyldigt?

For at gøre et testamente gyldigt, skal det, efter det er udarbejdet, underskrives af dig foran en notar. Dette betyder rent praktisk, at du skal vente med at underskrive dit testamente, til du er hos notaren. Du kan læse mere om, hvordan du får en tid hos notaren, og hvad du skal medbringe i vores vejledning til notar.

Vi anbefaler altid, at du opretter et notartestamente, hvilket også er grunden til, at Legal Desk udelukkende tilbyder notartestamenter. Du skal dog være opmærksom på, at notaren vil opkræve en retsafgift på 300 kr.

Lav selv dit testamente online med Legal Desk

Du kan allerede få lavet dit helt eget 100 % juridisk gyldig testamente online på få minutter. Alt, hvad du skal gøre, er udfylde vores formular, så modtager du straks dit testamente – klar til at blive underskrevet foran en notar.

Lav selv dit testamente online med Legal Desk

Du kan allerede få lavet dit helt eget 100 % juridisk gyldig testamente online på få minutter. Alt, hvad du skal gøre, er udfylde vores formular, så modtager du straks dit testamente – klar til at blive underskrevet foran en notar.

Klik 'Lav testamente nu' for at gå i gang med dit testamente allerede i dag.

Testamente

Tag kontrol over din arv

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Vi hjælper dig hele vejen

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 649,-

Inkl. moms

Lav testamente nu

Spar 3.500,- ift. traditionel advokat