Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ægtepagt om særeje med engelsk oversættelse

Med Legal Desk kan du nemt og hurtigt lave en ægtepagt om særeje med engelsk oversættelse. Hvis du er gift eller skal giftes med en udlænding, der ikke taler dansk, er dette særligt relevant for dig.

LEGAL DESK
799 KR.
+
OPRET PÅ
15 - 20 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
5.000 KR.
Start Nu

Ægtepagt er en aftale mellem ægtefæller

Hvis man som ægtefæller (eller kommende ægtefæller) ønsker, at der skal gælde en form for særeje i ægteskabet, skal aftalen laves som en formel ægtepagt, som skal tinglyses. Hvis aftalen ikke tinglyses, vil den ikke være gyldig. Det er altså ikke tilstrækkeligt, at ægtefællerne bare underskriver aftalen.

Hvis den ene ægtefælle ikke kan tale dansk, er det et krav, at der laves en oversættelse, så begge ægtefæller kan forstå, hvad der aftales. Når du laver ægtepagten med Legal Desk, får du den leveret i både en dansk og en engelsk version. Hvis I kun skal bruge en dansk ægtepagt, tilbyder vi også dette.

Selvom en ægtepagt er en aftale mellem ægtefæller, kan den sagtens laves inden man bliver gift. Hvis du står og snart skal giftes, så anbefaler vi, at I får lavet ægtepagten inden vielsen. Ægtepagten vil først træde i kraft, når ægteskabet er indgået. Det er ikke noget problem, hvis I skifter navn i forbindelse med ægteskabet, da I i ægtepagten kan identificeres med jeres CPR-numre.

Hvordan laver man en ægtepagt med Legal Desk

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du nemt og hurtigt selv kan lave en ægtepagt online med Legal Desk:

Fuldstændigt særeje eller kombinationssæreje?

De to mest anvendte former for særeje kaldes fuldstændigt særeje og kombinationssæreje. Det er også de to typer, som I kan vælge mellem, når I laver denne ægtepagt med engelsk oversættelse.

Hvis man ikke laver en ægtepagt om særeje, betyder det, at lovens regler om formuefællesskab er gældende . Dette betyder, at I som ægtefæller skal dele jeres formuer i tilfælde af skilsmisse eller død.

Med en ægtepagt om fuldstændigt særeje, vil reglerne om formuefællesskab blive fraveget. Det betyder, at ægtefællernes formuer ikke vil blive delt - hverken ved skilsmisse eller død.

Eksempel: Jørgen er gift med May fra Thailand, og de har lavet en ægtepagt om fuldstændigt særeje. Hvis Jørgen og May bliver skilt, så vil de hver især beholde deres ejendele, og der sker altså ingen deling. Det samme vil gælde, hvis f.eks. Jørgen skulle gå bort. I dette tilfælde vil der ikke ske nogen bodeling. May vil dog stadig arve efter Jørgen i henhold til arveloven og et eventuelt testamente, hvis et sådan er lavet.

Med en ægtepagt om kombinationssæreje vil reglerne om formuefællesskab kun blive delvist fraveget. Ægtefællernes formuer vil ikke blive delt ved skilsmisse (ligesom ved fuldstændigt særeje). Hvis en af ægtefællerne måtte gå bort, vil den afdøde ægtefælles formue blive gjort til formuefællesskab, og den tilbageværende ægtefælles formue vil fortsat være særeje.

Eksempel: Sofie er gift med James fra USA og de har lavet en ægtepagt om kombinationssæreje. Hvis Sofie og James bliver skilt, vil der ikke ske nogen deling af deres ejendele. Hvis derimod f.eks. James skulle gå bort, vil hans ejendele blive til formuefællesskab, hvorimod Sofies ejendele vil forblive særeje. Det betyder, at James’ ejendele skal deles, men at Sofies ejendele ikke indgår i deling. Sofie får dermed halvdelen af James ejendele. Den anden halvdel vil herefter gå i arv i henhold til arveloven eller eventuelt testamente.

Hvor der altså med fuldstændigt særeje ikke sker nogen deling af ægtefællernes formue, adskiller kombinationssærejet sig ved, at den længstlevende ægtefælle tilgodeses, hvis den ene af ægtefællerne måtte gå bort. Det er også grunden til, at kombinationssærejet er den mest populære særejeform, da man er sikret ved skilsmisse men sikrer sin ægtefælle ved dødsfald.

Særejets omfang

Når I laver ægtepagten, kan I vælge, hvad den skal omfatte. Med denne ægtepagt med engelsk oversættelse, kan I vælge mellem følgende muligheder:

  1. Alt er omfattet af særejet: Dette betyder, at ægtepagten og særejet omfatter alt, hvad I hver især ejer uden begrænsning. Det vil altså sige, at særejet omfatter alle jeres respektive ejendele og formue.

  2. Alt før ægteskabet er omfattet af særejet: Dette betyder, at ægtepagten og særejet kun omfatter, hvad I hver især ejede, før I blev gift. Alt, I erhverver efter I blev gift, bliver formuefællesskab, medmindre det er arv eller gaver I modtager fra andre, da dette også vil være omfattet af særejet, efter at I bliver gift.

Da ægtepagten overordnet regulerer ægtefællernes ejendele, er det altså ikke nødvendigt at oprette en liste eller lignende over jeres respektive ejendele. Ægtepagten er i øvrigt heller ikke en hindring for, at I ejer ting sammen. Hvis I f.eks. køber et hus sammen, vil jeres respektive andele af huset være personlige særejer.

Med Legal Desks ægtepagt med engelsk oversættelse er det også muligt at bestemme, at ægtepagten skal aftrappes eller tidsbegrænses. Hvis I ønsker dette, kan I f.eks. bestemme, at ægtepagten enten skal aftrappes med f.eks. 10 % hvert år, indtil der ikke længere er særeje (efter 10 år) eller at særejet skal bortfalde på en given dato, f.eks. når I har været gift i 20 år.

Ægtepagt oversat til engelsk

Som nævnt ovenfor, så er ægtepagten automatisk oversat til engelsk, når I modtager den. Du kan se et eksempel på den danske og engelske ægtepagt her:

Eksempel på ægtepagten på dansk:

“Vælg

Eksempel på engelsk oversættelse af ægtepagten:“Vælg

Hvilke lands lov gælder, når ægtefællen er udlænding?

Når man skal indgå en ægtepagt med en udlænding, er det meget vigtigt, at man gør sig klart, om dansk ret overhovedet er gældende for  jeres formueforhold. Hvis begge ægtefæller har fast bopæl i Danmark, er der intet problem, og dansk ret finder uden videre anvendelse.

Hvis én (eller begge) ægtefæller bor i udlandet, bliver situationen en smule mere kompliceret. På grund af nogle gammeldags lovvalgsregler, er det landet, hvor manden har fast bopæl (folkeregisteradresse) på tidspunktet for ægteskabets indgåelse (vielse eller bryllup), som er afgørende for, hvilket lands lov, der er gældende. Hvis manden eksempelvis bor I Danmark, og kvinden bor i Tyskland, vil dansk ret finde anvendelse. Hvis manden bor i Frankrig og kvinden bor i Danmark, vil dansk ret ikke være gældende, men derimod fransk ret.

Vær derfor opmærksom på at denne ægtepagt kun kan anvendes, hvis manden har fast bopæl i Danmark

Sådan gøres ægtepagten gyldig

Når I har modtaget jeres ægtepagt, skal den tinglyses for at opnå gyldighed. Det er altså ikke tilstrækkeligt, at I bare underskriver dokumentet. I kan nemt selv ordne tinglysningen online ved at følge vores vejledning til tinglysning eller I kan gøre brug af vores tinglysningsservice, hvor vi klare tingslysningen for jer. Uanset, hvad I vælger koster tinglysningen 1.660 kr. i afgift til det offentlige. 

Som det fremgår af vores vejledning til tinglysning, afsluttes tinglysningen med, at begge ægtefæller underskriver med deres NemID. Ved ægtepagter med udenlandske ægtefæller er det ofte tilfældet, at den udenlandske part ikke har noget NemID. Dette er dog ikke noget problem, da du i så fald kan lave en tinglysningsfuldmagt. Du kan her se, hvordan du laver en tinglysningsfuldmagt.

Start din ægtepagt med engelsk oversættelse her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler