Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Selskabsformer med begrænset hæftelse

Når du skal starte egen virksomhed, er det vigtigt at kende til den påvirkning, som forskellige selskabsformer kan have på din privatøkonomi. Derfor er det essentielt, at du ved, hvad du hæfter for, når du vælger selskabsform. Læs mere her.

Hos LegalDesk

Pris: 1.499 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Kort om begrænset hæftelse

Begrænset hæftelse betyder kort fortalt, at din privatøkonomi ikke bliver bundet op på økonomien i din virksomhed. Det vil sige, at hvis din forretning af en eller anden grund ikke kan betale eventuelle kreditorer, kan kreditorerne ikke gøre krav på aktiver i din privatøkonomi - såsom hus og bil.

Når der er tale om begrænset hæftelse, er det fordi, at du som ejer stadig hæfter for den selskabskapital, du vælger at skyde i din virksomhed. Det vil sige, at hvis du stifter et ApS, hvor selskabskapitalen skal være på mindst 40.000 kr., hæfter du for de 40.000 kr. Du risikerer altså kun at miste det, du har indskudt i virksomheden.

Dette er i modsætning til personligt ejet virksomheder, såsom enkeltmandsvirksomheden, en personligt ejet mindre virksomhed (PMV) eller et interessentskab (I/S). Her hæfter ejeren(e) ubegrænset for alle virksomhedens forpligtelser med hele sin formue. I de tre selskabsformer, vi beskriver nedenfor, har ejerne begrænset hæftelse.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

video

Start dit eget selskab her

Anpartsselskabet (ApS)

Anpartsselskabet er den mest udbredte selskabsform i Danmark, og nyder generelt stor tillid i både dansk og internationalt erhvervsliv. En af de primære årsager til selskabsformens popularitet er, at kravet til selskabskapitalens størrelse på mindst 40.000 kr. er relativ overkommelig. ApS’et har også en række fordele på lige fod med aktieselskabet, og samtidig stilles der færre krav til ApS’et.

Blandt andet behøver selskabet ikke at have en bestyrelse (det er dog muligt). I langt de fleste nystartede virksomheder, er det tilstrækkeligt med en direktør i virksomhedens første levetid, og så kan der udvides derfra om nødvendigt.

Aktieselskabet (A/S)

Aktieselskabet er den “tungeste” selskabsform med kravet om selskabskapital på minimum 400.000 kr. Der er dog ingen krav til, hvor stort selskabet skal være i forhold til ansatte mv., eller hvor mange aktionærer, selskabet skal have - det kan være alt fra én til tusinde aktionærer i et A/S.

Iværksætterselskabet (IVS)

OBS! IVS'et blev afskaffet d. 9. april 2019, og kan derfor ikke længere oprettes. Læs mere om dine muligheder fremadrettet her.

Ny Blaa

Opret dit selskab online

Du kan nemt og sikkert oprette en af ovenstående selskabsformer gennem Legal Desk. Ved at besvare en række spørgsmål i vores online formular, vil selskabsdokumenterne automatisk blive genereret, når du har betalt. Herefter er de klar til at blive underskrevet med NemID.

Når dokumenterne er underskrevet, registrerer Legal Desk dit selskab hos Erhvervsstyrelsen. Når registreringen er gennemført, modtager du dit CVR-nummer og kan gå i gang med at drive dit selskab.

Samlet pris for selskabsstiftelse med registreringsservice:

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret