Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Testamente

Hvis du selv vil bestemme, hvem der skal arve efter dig, eller ønsker at arven efter dig skal være særeje for dine arvinger, skal du lave et testamente. Med Legal Desk kan du nemt lave et testamente, der passer til dig.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, hvor du kan bestemme, hvem der skal arve efter dig samt hvor meget den enkelte arving skal arve, når du går bort. Med et testamente kan du altså selv vælge, hvem disse arvinger er. Det vil sige, at det sagtens kan være personer, som du ikke er i familie med. Du skal dog være opmærksom på, at visse arvinger har ret til arv - såkaldt tvangsarv - som du kan læse mere om i vores artikel om tvangsarv.

Hvorfor skal jeg lave et testamente?

Uden et testamente er det Arveloven, der bestemmer, hvem der arver efter dig. Det vil være familien, der arver efter dig, hvis arven skal fordeles efter Arveloven. Det betyder også, at kærester ikke arver efter hinanden, uanset om de har børn sammen og uanset hvor længe de har boet sammen. Hvem der arver efter dig, vil afhænge af, hvordan din familiestruktur ser ud. Du kan læse mere om dette her:

Hvem arver efter mig, hvis jeg er enlig?
Hvem arver efter mig, hvis jeg er ugift samlevende?
Hvem arver efter mig, hvis jeg er gift?

Du kan også risikere, at din arv går til statskassen, hvis du ikke har nogle arvinger ifølge Arveloven. Der kan altså være mange gode grunde til at oprette et testamente.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvad indeholder et testamente?

Testamentets indhold og udformning afhænger af den enkeltes situation og behov. Det vil sige, om man er gift, single, samlevende, har børn eller særbørn. Med et testamente fra Legal Desk får du også mulighed for at vælge, om du ønsker at give et eller flere legater til foreninger eller fonde, om arven skal skævdeles mellem arvingerne, og om arven skal være særeje. Læs mere om dette her.

Hvornår er et testamente gyldigt?

Når du har lavet testamentet, er der en nogle betingelser, der skal være opfyldt, for at testamentet bliver gyldigt, herunder måden hvorpå testamentet skal underskrives. Du kan enten underskrive et testamente foran en notar, hvilket du kan læse mere om i vores artikel om notartestamente. Du kan kan også underskrive et testamente foran vidner, hvilket du kan læse mere om i vores artikel om vidnetestamente. Du kan i særlige tilfælde også oprette et såkaldt nødtestamente. Vi anbefaler generelt, at man opretter et testamente, der skal underskrives foran en notar, hvilket alle testamenterne hos Legal Desk også skal.

Hvordan laver jeg et testamente med Legal Desk?

Med Legal Desk kan du nemt selv lave et juridisk gyldigt testamente og på den måde sikre, at arven efter dig bliver fordelt, som du ønsker det. Du skal blot vælge det testamente, der passer til din situation og behov, udfylde formularen, betale for testamentet og derefter vil det være klar til at blive underskrevet foran en notar. Legal Desk tilbyder følgende testamenter:

Testamente for enlige

Testamente for ugifte samlevende

Testamente for ægtefæller

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler