Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Testamente (under opdatering - klar i starten af 2019)

Hvis du selv vil bestemme, hvem der skal arve efter dig, eller ønsker at arven efter dig skal være særeje for dine arvinger, skal du lave et testamente. Med Legal Desk kan du nemt lave et testamente, der passer til dig.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, hvor du kan bestemme, hvem der skal arve efter dig samt hvor meget den enkelte arving skal arve, når du går bort. Med et testamente kan du altså selv vælge, hvem disse arvinger er. Det vil sige, at det sagtens kan være personer, som du ikke er i familie med. Du skal dog være opmærksom på, at visse arvinger har ret til arv - såkaldt tvangsarv - som du kan læse mere om i vores artikel om tvangsarv.

Hvorfor skal jeg lave et testamente?

Uden et testamente er det Arveloven, der bestemmer, hvem der arver efter dig. Det vil være familien, der arver efter dig, hvis arven skal fordeles efter Arveloven. Det betyder også, at kærester ikke arver efter hinanden, uanset om de har børn sammen og uanset hvor længe de har boet sammen. Hvem der arver efter dig, vil afhænge af, hvordan din familiestruktur ser ud. Du kan læse mere om dette her:

Hvem arver efter mig, hvis jeg er enlig?
Hvem arver efter mig, hvis jeg er ugift samlevende?
Hvem arver efter mig, hvis jeg er gift?

Du kan også risikere, at din arv går til statskassen, hvis du ikke har nogle arvinger ifølge Arveloven. Der kan altså være mange gode grunde til at oprette et testamente.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvad indeholder et testamente?

Testamentets indhold og udformning afhænger af den enkeltes situation og behov. Det vil sige, om man er gift, single, samlevende, har børn eller særbørn. Med et testamente fra Legal Desk får du også mulighed for at vælge, om du ønsker at give et eller flere legater til foreninger eller fonde, om arven skal skævdeles mellem arvingerne, og om arven skal være særeje. Læs mere om dette her.

Hvornår er et testamente gyldigt?

Når du har lavet testamentet, er der en nogle betingelser, der skal være opfyldt, for at testamentet bliver gyldigt, herunder måden hvorpå testamentet skal underskrives. Du kan enten underskrive et testamente foran en notar, hvilket du kan læse mere om i vores artikel om notartestamente. Du kan kan også underskrive et testamente foran vidner, hvilket du kan læse mere om i vores artikel om vidnetestamente. Du kan i særlige tilfælde også oprette et såkaldt nødtestamente. Vi anbefaler generelt, at man opretter et testamente, der skal underskrives foran en notar, hvilket alle testamenterne hos Legal Desk også skal.

Hvordan laver jeg et testamente med Legal Desk?

Med Legal Desk kan du nemt selv lave et juridisk gyldigt testamente og på den måde sikre, at arven efter dig bliver fordelt, som du ønsker det. Du skal blot vælge det testamente, der passer til din situation og behov, udfylde formularen, betale for testamentet og derefter vil det være klar til at blive underskrevet foran en notar. Legal Desk tilbyder følgende testamenter:

Testamente for enlige (under opdatering - klar i starten af 2019)

Testamente for ugifte samlevende (under opdatering - klar i starten af 2019)

Testamente for ægtefæller (under opdatering - klar i starten af 2019)

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler