Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Stiftelse af Anpartsselskab (ApS)

Med Legal Desk kan du selv nemt lave alle de nødvendige dokumenter for at stifte og registrere dit anpartsselskab (ApS). Det har derfor aldrig været nemmere at starte som iværksætter. Anpartsselskabet er den mest anvendte selskabstype i Danmark og har generelt en højere grad af tillid end Iværksætterselskabet.

LEGAL DESK
699 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvad er et anpartsselskab?

Et anpartsselskab er den mest populære selskabsform i Danmark. I dag er kapitalkravene for anpartsselskabet sænket fra 80.000 kr. til 50.000 kr. og selskabstypen er derfor blevet langt mere økonomisk tilgængelig for iværksættere. Anpartsselskabet er desuden en velkendt størrelse i dansk erhvervsliv og nyder derfor en betydelig tillid både fra kunder såvel som leverandører.

Inden for de sidste år har Erhvervsstyrelsen opdateret sine IT-systemer, så man nu også nemt selv kan registrere sit anpartsselskab. Du kan læse mere om dette nedenfor i afsnittet om, hvordan du gør selskabet gyldigt.

Hvorfor stifte et anpartsselskab?

Der er flere væsentlige fordele ved at stifte et anpartsselskab, når man ønsker at starte en virksomhed:

  • Begrænset hæftelse: En af de primære fordele ved et anpartsselskab er, at det sikrer ejerne en begrænset hæftelse i forhold til selskabets kreditorer. Dette betyder, at du som ejer kun risikerer de penge, som du aktivt har besluttet dig at skyde ind i selskabet i form af selskabskapitalen.

  • Fordel ved flere ejere: Hvis du senere ønsker, at din virksomhed skal have en ny investor eller en ny med-iværksætter, kan man nemt overdrage anparter til vedkommende. På samme måde er det også mere enkelt at sælge hele virksomheden, hvis man senere ønsker dette

  • Selvstændig juridisk person: Anpartsselskabet bliver en selvstændig juridisk person, hvilket også kan være en fordel i forhold til betaling af den lavere selskabsskat.

  • Fleksibilitet i forhold til struktur: Det er muligt at lave forskellige strukturer, såsom holdingselskaber med kapitalselskaber

  • Kendt selskabsform: Anpartsselskabet er den mest anvendte selskabsform i Danmark, hvorfor det nyder større tillid hos kunder, leverandører og samarbejdspartnere

  • Nemmere at rejse kapital: Hvis der skal rejses kapital til virksomheden - enten i form af lån eller investering - er dette som regel nemmere i et anpartsselskab

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvilke dokumenter skal jeg bruge?

Når du bestiller dine selskabsdokumenter gennem Legal Desk, får du al den dokumentation, som du skal bruge, for at stifte dit anpartsselskab:

1) Stiftelsesdokument

Dette dokument angiver forholdene vedrørende stiftelsen af selskabet. Det fremgår af stiftelsesdokument, hvem ejerne (stifterne) er, og hvordan selskabskapitalen (selskabets anparter) er fordelt mellem ejerne, hvis der er flere ejere. Der angives også, hvem der skal sidde i selskabets ledelse (direktion og eventuel bestyrelse) og fra hvilken dato, selskabet skal blive aktivt.

2) Vedtægter

Dette dokument angiver reglerne for selskabet og dets drift. Det omhandler for eksempel hvilket formål selskabet har, hvordan selskabets regnskabsår løber, om der skal være en bestyrelse i selskabet, samt hvordan selskabets ejere kan træffe beslutninger om selskabet.

Sådan gør du dit selskab gyldigt

Når du har gennemført formularen og betalt for dit stiftelsesdokument og vedtægter, vil du straks modtage dokumenterne. Først og fremmest skal dokumenterne underskrives af stifteren eller stifterne og det kan gøres nemt, sikkert og online med NemID. Dokumenterne vil herefter opbevares sikkert i hver enkelts private Legal Desk arkiv og på den måde altid være let tilgængelige.

For at opnå gyldighed skal anpartsselskabet herudover registreres online på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. Dette er forbundet med et gebyr på 670 kr. Det er ikke vanskeligt, og man kan sagtens selv gøre det. Du får hjælp gennem hele registreringen i vores udførlige Vejledning til registrering af anpartsselskab. Hvis du selv registrerer dit selskab, skal du have din bank til at bekræfte selskabskapitalen. Du kan læse mere om dette i vores artikel om hvordan du bekræfter selskabskapitalen.

Hvis du ikke selv ønsker at stå for selskabsregistreringen og bekræftelse af selskabskapitalen, kan vi hurtigt ordne det for dig med Legal Desk Registreringsservice

Start selskabsdokumenter til stiftelse af anpartsselskab her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler