Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Stiftelse af Anpartsselskab (ApS)

Med Legal Desk kan du selv nemt lave alle de nødvendige dokumenter for at stifte og registrere dit anpartsselskab (ApS). Det har derfor aldrig været nemmere at starte som iværksætter. Anpartsselskabet er den mest anvendte selskabstype i Danmark og har generelt en højere grad af tillid end Iværksætterselskabet.

LEGAL DESK
699 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvad er et anpartsselskab?

Et anpartsselskab er den mest populære selskabsform i Danmark. I dag er kapitalkravene for anpartsselskabet sænket fra 80.000 kr. til 50.000 kr. og selskabstypen er derfor blevet langt mere økonomisk tilgængelig for iværksættere. Anpartsselskabet er desuden en velkendt størrelse i dansk erhvervsliv og nyder derfor en betydelig tillid både fra kunder såvel som leverandører.

Inden for de sidste år har Erhvervsstyrelsen opdateret sine IT-systemer, så man nu også nemt selv kan registrere sit anpartsselskab. Du kan læse mere om dette nedenfor i afsnittet om, hvordan du gør selskabet gyldigt.

Hvorfor stifte et anpartsselskab?

Der er flere væsentlige fordele ved at stifte et anpartsselskab, når man ønsker at starte en virksomhed:

  • Begrænset hæftelse: En af de primære fordele ved et anpartsselskab er, at det sikrer ejerne en begrænset hæftelse i forhold til selskabets kreditorer. Dette betyder, at du som ejer kun risikerer de penge, som du aktivt har besluttet dig at skyde ind i selskabet i form af selskabskapitalen.

  • Fordel ved flere ejere: Hvis du senere ønsker, at din virksomhed skal have en ny investor eller en ny med-iværksætter, kan man nemt overdrage anparter til vedkommende. På samme måde er det også mere enkelt at sælge hele virksomheden, hvis man senere ønsker dette

  • Selvstændig juridisk person: Anpartsselskabet bliver en selvstændig juridisk person, hvilket også kan være en fordel i forhold til betaling af den lavere selskabsskat.

  • Fleksibilitet i forhold til struktur: Det er muligt at lave forskellige strukturer, såsom holdingselskaber med kapitalselskaber

  • Kendt selskabsform: Anpartsselskabet er den mest anvendte selskabsform i Danmark, hvorfor det nyder større tillid hos kunder, leverandører og samarbejdspartnere

  • Nemmere at rejse kapital: Hvis der skal rejses kapital til virksomheden - enten i form af lån eller investering - er dette som regel nemmere i et anpartsselskab

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvilke dokumenter skal jeg bruge?

Når du bestiller dine selskabsdokumenter gennem Legal Desk, får du al den dokumentation, som du skal bruge, for at stifte dit anpartsselskab:

1) Stiftelsesdokument

Dette dokument angiver forholdene vedrørende stiftelsen af selskabet. Det fremgår af stiftelsesdokument, hvem ejerne (stifterne) er, og hvordan selskabskapitalen (selskabets anparter) er fordelt mellem ejerne, hvis der er flere ejere. Der angives også, hvem der skal sidde i selskabets ledelse (direktion og eventuel bestyrelse) og fra hvilken dato, selskabet skal blive aktivt.

2) Vedtægter

Dette dokument angiver reglerne for selskabet og dets drift. Det omhandler for eksempel hvilket formål selskabet har, hvordan selskabets regnskabsår løber, om der skal være en bestyrelse i selskabet, samt hvordan selskabets ejere kan træffe beslutninger om selskabet.

Sådan bliver dit selskab stiftet

For at modtage stiftelsesdokumentet og vedtægterne skal du udfylde en online-formular. Her skal du også tage stilling til, om vi skal registrere dit selskab hos Erhvervsstyrelsen, eller om du selv vil gøre det. Et selskab skal altid registreres hos Erhvervsstyrelsen for at opnå gyldighed, og for at du kan modtage et CVR-nummer. Dette er forbundet med et registreringsgebyr til Erhvervsstyrelsen på 670 kr., uanset hvem der registrerer det.

Hvis du ønsker at tilkøbe Legal Desk Registreringsservice, skal du blot tilvælge dette i formularen. Det koster 499 kr. og så ordner vi det hele for dig, både hvad angår registreringen og bekræftelse af selskabskapitalen. Ønsker du selv at stå for registreringen, kan du læse vores udførlige Vejledning til registrering af anpartsselskab. Bemærk, at du skal have din bank til at bekræfte selskabskapitalen. Du kan læse mere om dette i vores artikel om hvordan du bekræfter selskabskapitalen.

Når du har gennemført formularen og betalt for dit stiftelsesdokumentet og vedtægterne, vil du straks modtage dokumenterne, der er klar til at blive underskrevet af stifteren eller stifterne, hvilket kan gøres nemt, sikkert med NemID. Dokumenterne vil herefter opbevares sikkert i hver enkelts Legal Desk arkiv og på den måde altid være let tilgængelige. Hvis du har valgt Legal Desk Registreringsservice, sender vi dit selskab til registrering inden for 24 timer, og du vil typisk modtage CVR-nummer og registreringer inden for 24 timer efter vi har indsendt det.

Start selskabsdokumenter til stiftelse af anpartsselskab her.

Start Nu

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler