Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Skriftlig opsigelse

Hvis du skal opsige din stilling, er der få, men vigtige punkter som du altid bør have med i din skriftlige opsigelse. Med Legal Desk kan du gratis udarbejde din opsigelse, og dermed sikre at den indeholder de forskellige punkter, en opsigelse bør indeholde.

LEGAL DESK
Gratis - 0 KR.
+
OPRET PÅ
5 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
250 KR.
Start Nu

Skal jeg aflevere en skriftlig opsigelse?

Som hovedregel er det altid en god ide at meddele din opsigelse skriftligt til din arbejdsgiver, da det dokumenterer, at din opsigelse har fundet sted. Hvis du er ansat som funktionær, er det et krav at opsigelsen sker skriftligt. Hvis du ikke er ansat som funktionær, er der nødvendigvis ikke et krav om en skriftlig opsigelse. Ud over en skriftlig opsigelse, er det også hensigtsmæssigt at modtage en skriftlig bekræftelse på, at din arbejdsgiver har modtaget din opsigelse. På den måde kan der ikke opstå tvivl om, at opsigelsen er meddelt og modtaget.

Hvad skal min skriftlige opsigelse indeholde?

Der er ingen specifikke lovkrav til, hvad opsigelsen skal indeholde. Derfor er det også valgfrit om opsigelsen sker per mail, eller om du afleverer en udprintet version. Der er dog en række punkter, der som minimum altid bør være i en opsigelse, hvilket er følgende:

  • Dato for den dag du afleverer opsigelsen

  • En sætning eller to om at du ønsker at opsige din stilling

  • Dato for din sidste arbejdsdag (med udgangspunkt i dit opsigelsesvarsel)

  • Underskrift fra dig som medarbejder (hvis du afleverer en udprintet version)

Sørg for at have gemt en kopi af din opsigelse, så både du og din arbejdsgiver har den som dokumentation.

Skal jeg begrunde min opsigelse?

Som medarbejder har du ikke pligt til at begrunde din opsigelse, heller ikke selvom din arbejdsgiver spørger om dette. På samme måde er du heller ikke forpligtet til at give nærmere oplysninger omkring en ny arbejdsplads, hvis du opsiger din stilling grundet et nyt job. Du må dog gerne begrunde din opsigelse, hvilket ofte kan være en fordel, hvis du har været tilfreds med dit job og/eller din chef. Hvor uddybende du ønsker at være i forbindelse med din opsigelse, er altså op til dig.

Se hvordan Legal Desk virker.

Hvad er mit opsigelsesvarsel?

Der er ingen bestemt dato på måneden, du skal meddele din opsigelse. Det er altså op til dig, hvornår du opsiger din stilling. Det eneste, du skal være opmærksom på, er dit opsigelsesvarsel. Et opsigelsesvarsel er perioden fra, hvor du meddeler din opsigelse til den dag, hvor du rent faktisk stopper med at arbejde. Det betyder, at du ikke kan stoppe med at arbejde samme dag, som du meddeler din opsigelse, medmindre dette er særligt aftalt.

Et opsigelsesvarsel er gensidigt for både arbejdsgiver og medarbejder, men opsigelsesvarslets længde er dog forskelligt for arbejdsgiver og medarbejder. Opsigelsesvarslet er med til at sikre, at medarbejderen ikke står uden job fra den ene dag til den anden, og på samme måde at arbejdsgiveren ikke mangler en medarbejder fra den ene dag til den anden. Dit opsigelsesvarsel er typisk angivet i din ansættelseskontrakt og afhænger af, om du er funktionær, timelønnet, tjenestemand, eller dækket af en overenskomst, hvor opsigelsesvarslet er angivet i. Hvis du ikke hører under nogle af disse kategorier, skal dit opsigelsesvarsel stå i din ansættelseskontrakt.

Har jeg krav på en anbefaling, når jeg selv har sagt op?

Du har ikke krav på en anbefaling fra din arbejdsgiver, uanset om du selv har opsagt din stilling, eller din arbejdsgiver har opsagt dig. Det er derfor op til din arbejdsgiver, hvorvidt han eller hun vil give dig en skriftlig anbefaling. Læs mere om anbefalinger her.

Lav gratis en skriftlig opsigelse med Legal Desk

Med Legal Desk kan du gratis lave en skriftlig opsigelse, der medtager alle de forhold, der bør medtages (som beskrevet ovenfor), herunder beregning af opsigelsesvarslet. På den måde kan du trygt aflevere din opsigelse og være sikker på, at den er korrekt. Du skal blot udfylde formularen og derefter vil du straks modtage din skriftlige opsigelse, som er klar til at blive afleveret til din arbejdsgiver enten per mail eller i en udprintet version.

Start din skriftlige opsigelse her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler