Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ansættelseskontrakt - Månedslønnet funktionær

Med Legal Desk kan du nemt og hurtigt selv lave gratis ansættelseskontrakter for månedslønnede funktionærer. Læs mere nedenfor.

LEGAL DESK
Gratis - 0 KR.
+
OPRET PÅ
15 - 20 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
1.400 KR.
Start Nu

Hvad er en ansættelseskontrakt for en månedslønnet funktionær?

En ansættelseskontrakt for månedslønnet funktionær er en skriftlig kontrakt mellem arbejdsgiveren og medarbejderen. Den beskriver de vilkår og forhold, der skal gælde ansættelsesforholdet og giver på den måde klare retningslinjer for både arbejdsgiver og medarbejder. En medarbejder er månedslønnet, hvis han eller hun skal aflønnes med en fast månedlig løn uanset hvor mange arbejdsdage, der er i måneden. Hvis medarbejderen har en varierende arbejdstid og kun skal aflønnes for de arbejdstimer han eller hun arbejder, skal du bruge vores ansættelseskontrakt for timelønnede. Du skal være opmærksom på, at medarbejderen ikke behøver at være fuldtidsansat for at være månedslønnet. En deltidsansat kan derfor godt være månedslønnet, hvis han eller hun bliver betalt et fast beløb om måneden for sit arbejde, f.eks. 18.000 kr. for 20 timers arbejde om ugen.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvorfor skal jeg lave en ansættelseskontrakt?

Ifølge Ansættelsesbevisloven er en arbejdsgiver forpligtet til at udarbejde en skriftlig ansættelseskontrakt til en medarbejder senest en måned efter ansættelsen. Den eneste undtagelse er, hvis medarbejderen arbejder otte timer eller mindre om ugen, og ansættelsesforholdet er af kortere varighed end en måned.

Når en arbejdsgiver er forpligtet til at udarbejde en skriftlig ansættelseskontrakt, men ikke gør dette, kan arbejdsgiveren blive dømt til at betale en godtgørelse til medarbejderen. Det er derfor meget vigtigt, at der bliver lavet en ansættelseskontrakt for alle medarbejdere.

Herudover skaber en ansættelseskontrakt afklaring om juridiske såvel som praktiske detaljer i ansættelsesforholdet. En fornuftig ansættelseskontrakt skaber altså et bedre arbejdsmiljø og mindsker risikoen for senere konflikter og misforståelser mellem arbejdsgiver og medarbejder.

Hvad indeholder ansættelseskontrakten?

Ansættelseskontrakter kan sættes sammen på mange forskellige måder. Denne ansættelseskontrakt er rettet mod funktionærer og opfylder alle Funktionærlovens krav.

Ansættelseskontrakten indeholder bestemmelser vedrørende arbejdsbeskrivelse, arbejdstid, lønforhold, ferie m.v. Herudover kan du vælge om pensionsordninger og frynsegoder skal udgøre en del af lønpakken.

Her kan du se et eksempel på en ansættelseskontrakt:

“Ansættelseskontrakt

Du skal have en ansættelseskontrakt for funktionærer, hvis din medarbejder:

  • Er lønmodtager og ansat i en tjenestestilling, primært inden for handel- og kontorområdet, eller som udfører arbejde med lagerekspedition eller tekniske eller kliniske bistandsydelser.

  • Arbejder mere end otte timer om ugen, og i en periode, der varer længere end en måned.

Vær opmærksom på, at direktører ikke er omfattet af Funktionærloven, uanset om de varetager en stilling, der opfylder førnævnte kriterier. Der skal derfor laves en direktørkontrakt, hvis den ansatte skal indtræde som direktør.

Som funktionær opnår medarbejderen visse rettigheder, såsom fastlagt opsigelsesvarsel, løn under sygdom, godtgørelse ved usaglig afskedigelse m.v. Hvis betingelserne er opfyldt, kan du som arbejdsgiver ikke aftale eller beslutte, at medarbejderen ikke skal have funktionærstatus. Du kan læse mere om dette i vores artikel om funktionærer.

Er ansættelsen omfattet af en overenskomst?

Mange ansættelser er omfattet af en overenskomst. En overenskomst på arbejdsmarkedet er en kollektiv aftale mellem en arbejdsgiverorganisation og en lønmodtagerorganisation. Overenskomsterne vil fastsætte visse krav til ansættelsesforholdet, såsom arbejdstid, ferie og anden godtgørelse.

Før du laver en ansættelseskontrakt, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvorvidt ansættelsesforholdet er omfattet af en overenskomst eller ej. Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis arbejdsgiveren er del af en overenskomst eller er medlem af en arbejdsgiverorganisation. Hvis ansættelsesforholdet er omfattet af en overenskomst, skal du lave en ansættelseskontrakt, der stemmer overens med den relevante overenskomst. Du kan ikke bruge Legal Desks ansættelseskontrakt i denne type af ansættelser, men bør kontakte din brancheorganisation.

Hvordan gør jeg ansættelseskontrakten gyldig?

Når du har gennemført formularen modtager du straks ansættelseskontrakten, der er klar til at blive underskrevet af dig og din medarbejder. I kan nemt og sikkert underskrive digitalt med jeres NemID, så du slipper for at skulle printe og scanne. Når I begge har underskrevet, er ansættelseskontrakten gyldig og I kan sikkert opbevare ansættelseskontrakten online i jeres private Legal Desk arkiv.

Start din gratis ansættelseskontrakt her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler