Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ansættelseskontrakt - Timelønnet

Med Legal Desk kan du nemt og hurtigt selv lave gratis ansættelseskontrakter for timelønnede medarbejdere. Læs mere nedenfor.

LEGAL DESK
Gratis - 0 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
1.400 KR.
Start Nu

Hvad er en ansættelseskontrakt for timelønnet?

En ansættelseskontrakt for en timelønnet medarbejder er en kontrakt, der beskriver alle de væsentligste vilkår for medarbejderens ansættelse i en virksomhed. Udover vilkår såsom arbejdsopgaver, arbejdstid og løn, kan man også vælge at regulere yderligere forhold, såsom fortrolighed og beskyttelse af immaterielle rettigheder.

Hvornår er man timelønnet?

En medarbejder er timelønnet, når han eller hun bliver aflønnet for det antal timer, der er arbejdet i løbet af lønperioden. Det vil ofte være tilfældet med f.eks. tjenere og lignende. Du skal være opmærksom på, at timeansatte ofte kan være dækket af en overenskomst. Hvis medarbejderen modtager en fast månedlig løn for sit arbejde - uanset hvor mange arbejdsdage, der er i måneden - vil der være tale om enten en deltidsansat eller en fuldtidsansat. Du ka lave en ansættelseskontrakt for deltids- eller fuldtidsansatte her.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Kan en funktionær være timelønnet?

Hvis en medarbejder er funktionær, bliver han eller hun omfattet af Funktionærloven, der indeholder en række beskyttelsesregler, f.eks. omkring opsigelse, sygdom, mv. Om en timelønnet er funktionær, kommer an på tre betingelser. Hvis alle disse er opfyldt, er den timelønnet funktionær, og hvis ikke, er medarbejderen ikke funktionær. Betingelserne er:

  1. Arbejder mindst 8 timer om ugen
    Medarbejderen skal arbejde mindst 8 timer om ugen i gennemsnit. Hvis arbejdstiderne svinger, skal den gennemsnitlige arbejdstid om ugen beregnes.

  1. Underlagt instruktionspligt
    Medarbejderen skal være underlagt instruktionspligt, hvilket betyder, at der skal være en overordnet, der giver medarbejderen instrukser i forhold til arbejdets udførelse.

  1. Udfører funktionærarbejde
    Medarbejderen skal udføre funktionærarbejde, hvilket blandt andet vil sige kontorarbejde, salgsarbejde, lagerarbejde og visse former for klinisk arbejde.

Timelønnede funktionærer er f.eks. Studerende, tilkaldevikarer og lignende, der arbejder på deltid med et varierende antal timer i lønperioden.

Er medarbejderen omfattet af overenskomst?

Mange timelønnede er omfattet af en overenskomst. En overenskomst er en kollektiv aftale mellem en arbejdsgiverorganisation og en lønmodtagerorganisation. Der vil fremgå en lang række vilkår af overenskomsten, der skal overholdes i forhold til ansættelsen og ansættelseskontrakten. Hvis ansættelsen er omfattet af en overenskomst, vil du ikke kunne bruge denne ansættelseskontrakt for timelønnede.

Hvorfor skal jeg lave en ansættelseskontrakt?

Medarbejderen har krav på at få en ansættelseskontrakt, senest en måned efter han eller hun bliver ansat, hvis han eller hun er ansat i minimum 1 måned og arbejder mindst 8 timer om ugen. Hvis der ikke laves en ansættelseskontrakt, kan arbejdsgiveren risikere, at skulle betale en bøde til medarbejderen, der normalt ligger mellem 2.500 kr. og 7.500 kr. Udover at undgå risikoen for en bøde, giver en ansættelseskontrakt også klarhed om vilkårene for ansættelsen, hvilket er en fordel for både medarbejderen og virksomheden.

Hvordan gør jeg ansættelseskontrakten for timelønnede gyldig?

Hvordan gør jeg ansættelseskontrakten for en timelønnet gyldig?

Når du har besvaret formularen, modtager du straks ansættelseskontrakten, der er klar til at blive underskrevet af dig og din medarbejder. I kan nemt og sikkert underskrive kontrakten med jeres NemID og der er derfor ikke behov for at printe eller scanne. Ansættelseskontrakten er gyldig så snart i begge har underskrevet, og I kan efterfølgende opbevare den sikkert I hver jeres private Legal Desk arkiv.

Start din gratis ansættelseskontrakt for timelønnede her

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler